+ 31 6 23 94 02 47
HomeNoordwijk

Noordwijk

De gemeente Noordwijk bestaat sinds de fusie met de Gemeente Noordwijkerhout uit vier kernen; Noordwijk aan Zee, Noordwijk-Binnen, Noordwijkerhout en de Zilk.

Noordwijk aan Zee is de ideale plek voor vakantiegangers maar ook voor mensen die er lekker een dagje op uit willen. Noordwijk aan Zee is van oudsher een visserdorp met een lange kuststrook welke zich helemaal uitstrekt tot aan Langervelderslag. Langs de twee prachtige boulevards die beide vernoemd zijn naar een koningin, "de koningin Wilhelmina en koning Astrid boulevard",  liggen vele restaurant en hotels die Noordwijk aan Zee rijk is.

Tot begin 19de eeuw werden de inkomsten vooral geworven uit de visserij en later begonnen de dorpelingen zich meer en meer te richten op de badgasten. In 1866 werd Noordwijk echt een badplaats. Het zeewater scheen een medicinale werking te hebben en kwamen er mensen met een koetsje een dagje naar het strand.  Heden ten dage bezoeken vele trouwe buitenlandse badgasten  jaarlijks deze prachtige badplaats. In de gezellige winkelstraat zijn de winkels ook op zondag geopend en dat maakt Noordwijk aan Zee tot een bruisende plek om heerlijk naar toe te gaan op vakantie of gewoon lekker een weekendje weg!

Noordwijk-Binnen straalt in de oude kern nog de rust uit van vroeger eeuwen.Noordwijk-Binnen werd in vroegere tijden vooral gekenmerkt door het werk in de bloembollenteelt. Samen met omliggende gemeenten wordt hierdoor de Bollenstreek gevormd. Tijdens de jaarlijkse bloemencorso is het een groot feest en worden de prachtige praalwagens versierd met de mooiste voorjaarsbloemen.

Stadsgids Your Host & Guide Noordwijk

Stadsgids Noordwijk Your Host & Guide. www.yourhostandguide.nl
Stadsgids Noordwijk Your Host & Guide. www.yourhostandguide.nl

 

 

Stadsgids Noordwijk

Wij zijn momenteel druk bezig om de stadsgids van Noordwijk uit te brengen. Deze stadsgids betreft een uitvouwbare plattegrond met daaromheen de l eukste en gezelligste plekjes van Noordwijk.  Wij verwachten deze stadsgids in maart 2019 uit te kunnen gaan geven.

Zodra deze verspreid wordt en vrij te verkrijgen is in Noordwijk, zal deze gids ook via Your Host & Guide gratis te downloaden zijn. Indien je vindt dat jouw zaak of dienst niet mag ontbreken op de stadsgids, neem dan contact op met onze Salesmanager Eddy Rademaker en stuur een berichtje t.a.v. Eddy aan sales@yourhostandguide.nl  Telefonisch contact opnemen kan uiteraard ook. Je kunt daarvoor rechtreeks naar ons kantoor bellen met Monique de Vries en zij is te bereiken op 06-23 94 02 47.

Op deze pagina zullen dan ook alle, door ons aanbevolen plekjes, in beeld gebracht worden. Dus nog even geduld..... Er wordt hard aan gewerkt!

 

 

© 2018: , All Rights Reserved copyright op al onze foto's en video's. Indien u beelmateriaal zou willen kopen of gebruiken neem dan gerust contact met ons op. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress