+ 31 6 23 94 02 47
HomeMax Liebermann Wandel en Fietsroute in NoordwijkMax Liebermann Wandel en Fietsroute in Noordwijk

Max Liebermann Wandel en Fietsroute in Noordwijk

Max Liebermann Wandel en Fietsoute in Noordwijk. Your Host & Guide www.yourshostandguide.nl

Max Liebermann wandel en fietsroute in Noordwijk

Max Liebermann  kan worden beschouwd als dé schilder die de beginjaren van de Badplaats Noordwijk in beeld heeft gebracht. Gekoppeld aan dit eerbetoon heeft De Max Liebermann stichting een wandel/fiets-route in de Gemeente Noordwijk gerealiseerd, waarlangs 23 klimaatbestendige panelen met reproducties van schilderijen van de Duitse impressionistische schilder Max Liebermann zijn geplaatst. De route is ongeveer 10 kilometer lang.

Max Liebermann wordt beschouwd als de grootste impressionistische Duitse schilder. Zijn omvangrijke oeuvre bestaat uit o.a. zo’n 1.500 olieverfschilderijen, waarvan er honderden tentoongesteld zijn in vooraanstaande Duitse musea. In Nederland hangt  maar weinig werk van hem in musea. Het aantal schilderijen van zijn hand in Nederlandse musea is op de vingers van één hand te tellen.

Nederland was voor Max Liebermann zijn tweede vaderland. Hij had grote bewondering voor de schilderkunst van Rembrandt en Frans Hals. Hij was bevriend met diverse schilders zoals vader en zoon Israëls, Jan Veth en Anton Mauve. Van 1872 tot 1913 verbleef hij vrijwel elk jaar een periode van 1 à 2 maanden in Nederland. Van 1905 tot 1913 was Noordwijk (Huis ter Duincomplex) zijn Nederlandse hoofdkwartier. In totaal zijn meer dan 127 olieverfschilderijen terug te voeren op een Noordwijkse locatie of omgeving. Daarnaast maakte hij in Noordwijk honderden schetsen, tekeningen en pastels.

De gekozen schilderijen die langs te route zijn geplaatst, zijn op panelen  zijn afgebeeld en geven een goed beeld van de omgeving van Noordwijk in het begin van de 20e eeuw.

Download gratis de Max Liebermann Wandel en Fietsroute

.


© 2018: , All Rights Reserved copyright op al onze foto's en video's. Indien u beelmateriaal zou willen kopen of gebruiken neem dan gerust contact met ons op. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress