+ 31 6 23 94 02 47
HomeBloemencorso BollenstreekBloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Bollenstreek

Bloemencorso Noordwijk Your Host & Guide www.yourhostandguide.nl

Bloemencorso Bollenstreek

Jaarlijks rijdt het corso op de eerste zaterdag na 19 april een 40 km lange tocht van Noordwijk naar Haarlem. De route start in Noordwijk en loopt via Voorhout, Sassenheim, Lisse, Hillegom, Bennebroek, Heemstede en eindigt in Haarlem. Daar zijn vervolgens de  praalwagens nog een dag te bezichtigen. Op vrijdagavond voorafgaand aan corsozaterdag rijdt het corso verlicht door Noordwijkerhout.

Voor de aankleding van dit spektakel wordt gebruik gemaakt van de overvloedige voorjaarsbolbloemen zoals hyacinten, tulpen en narcissen.

De optocht bestaat uit ongeveer twintig praalwagens en meer dan dertig met bloemen versierde auto’s. De stoet wordt op zijn tocht door de Bollenstreek begeleid door muziekkorpsen. De ruim 40 kilometer lange tocht begint op vrijdagavond in Noordwijkerhout. Hier staan 's middags alle wagens opgesteld om 's avonds feestelijk verlicht een rondje door het pittoreske bollendorp te maken.

Op zaterdagochtend vertrekt de lange stoet vanaf de boulevard in Noordwijk. Het tempo ligt laag, zodat iedereen langs de route goed kan genieten van de heerlijke geuren en prachtige kleuren van de schitterend ontworpen praalwagens. Via Voorhout bereikt de stoet rond het middaguur Sassenheim, waar de wagens een uur pauzeren.

Rond twee uur vertrekt de bonte stoet richting Lisse waar het, na een rondgang door het Dorpshart, rond half vier de Keukenhof bereikt. In de namiddag arriveren de praalwagens in het historische hart van Hillegom, om rond zeven uur weer even te pauzeren bij de Linnaeushof.

Een uurtje later trekken de praalwagens verder via het hart van Heemstede om uiteindelijk feestelijk verlicht rond tien uur de opstelplaats in het centrum van de Bloemstad Haarlem te bereiken. Daar is zijn de mooi gestoken wagens nog de hele zondag te bewonderen, voordat ze aan het eind van de middag weer vertrekken.

Langs de route worden verschillende side events georganiseerd door diverse lokale partijen. Dit maakt het corso tot een echte beleving en meer dan de moeite om juist dit weekend de Bollenstreek te bezoeken.

Voor meer informatie over de diverse routes en alle events kunt u de website https://www.bloemencorso-bollenstreek.nl/nl  bezichtigen.


© 2018: , All Rights Reserved copyright op al onze foto's en video's. Indien u beelmateriaal zou willen kopen of gebruiken neem dan gerust contact met ons op. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress