+ 31 6 23 94 02 47
HomeBezoek de Nieuwe Kerk in AmsterdamBezoek de Nieuwe Kerk in Amsterdam

Bezoek de Nieuwe Kerk in Amsterdam

De Nieuwe Kerk Amsterdam Agenda Your Host & Guide www.yourhostanddguide.nl

De Nieuwe Kerk in Amsterdam

De Nieuwe Kerk Amsterdam organiseert spraakmakende tentoonstellingen van kunst, fotografie, en inspirerende personen en culturen. Het gebouw is voltooid in 1408 en wordt ook gebruikt voor nationale en koninklijke evenementen.

Op 2 februari 2002 was De Nieuwe Kerk het toneel van de kerkelijke huwelijksinzegening van de Prins van Oranje Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta.

Het van oorsprong middeleeuwse gebouw is gewijd in 1409. In de ruim zeshonderd jaar stedelijke en nationale geschiedenis van de kerk waren er hoofdrollen voor koningen en koninginnen, de grote Hollandse zeehelden, de kruisridder en de VOC-koopman die er begraven zijn, schrijvers en vrijgevochten stedelingen. Met middeleeuwse geheimen, koninklijke tradities, katholieke devotie en Beeldenstorm.

De Nieuwe Kerk was eeuwenlang een multifunctioneel gebouw. Niet alleen godshuis en begraafplaats, tijdelijk kon de kerk fungeren als beurs, stadsmuziekzaal waarin wandelconcerten werden gegeven of aula waar prijs- en diploma-uitreikingen plaatsvonden. De Nieuwe Kerk bood voor al die gelegenheden een grote, representatieve ruimte in het hart van de stad.

Voor een blik in de agenda van de Nieuwe Kerk kunt u klikken op https://www.nieuwekerk.nl/agenda/

De Nieuwe Kerk  bevindt zich in het hart van de hoofdstad, naast het Paleis op de Dam. De bezoekersingang is aan de Damzijde. Adres: Dam, 1012 NP Amsterdam


© 2018: , All Rights Reserved copyright op al onze foto's en video's. Indien u beelmateriaal zou willen kopen of gebruiken neem dan gerust contact met ons op. | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress